Mit tegyél, hogy jól induljon a hét?

2019. június 29. by JuditSipos

Testben, lélekben és minden elképzelhető módon. Nálam a vasárnap az egyetlen nap, amikor van egy kis időm arra, hogy nyugiban leüljek, megtervezzem a következő hetet. Minden, amit csinálok, összefüggésben van egymással. 

ne_vtelen_terv_1.png

Nyugodt lélek az ápolt testben

Vasárnap délután mindig szakítok 1-1,5 órát arra, hogy kikozmetikázzam a hétköznap lestrapált testemet. Kezdem azzal, hogy veszek egy fürdőt, ami közben megmosom a hajam, leradírozom a bőröm, lehabkövezem a talpam, és felteszek egy fürdés közbeni testkondícionálót. Mostanában a fátyolmaszkról leszoktam, mert néha berohan hozzám a gyermek, és halálra rémül. Megreszelem, és kifestem a 10 körmömet. Leradírozom az arcomat, bekenem a kennivalóval. Befújom a hajam argán olajos hajápolóval. Ezek után azt érzem, hogy ember nincs, aki többet tesz magáért. (Nyilván van.)

Akinek nincs esze, legyen notesze

A hetem megtervezését azzal kezdem, hogy előveszem a naptáram, és megnézem, hogy milyen dolgok kerültek bele a héten. A naptár mellett használom a Wunderlistet, ami egy szuper és sokrétű tennivaló kezelő app. Ez azért is tök fontos, mert tudnom kell, hogy melyik nap milyen tárgyaláson veszek részt, vagy esetleg otthonról dolgozom egész nap stb. A naptár az egész tervezés alatt nyitva van, mert függ tőle az egész.

Úristen mit vegyek fel?

Na ez az a mondat, ami sosem hagyja el a számat reggelente, ugyanis van egy gyönyörűséges táblázatom, ami arra szolgál, hogy felírjam vasárnap, hogy mit veszek fel a hétköznapokon. Igen, jól hallottad. Állati sok időt spórolok. Nem tagadom, szeretek jól, extrán kinézni, és ez gondos tervezés eredménye. Mivel esténként legalább fél órát a Pinteresetet bújom, létrehoztam egy Saját Outfitek táblát, ami arra szolgál, hogy ezeket a tervezéseket megkönnyítse. Igyekszem olyan szettókat gyűjteni bele, amik az én szekrényemben is nagyjából megtalálhatóak, de előfordult az is, hogy konkrét darabra kerestem rá, és böngésztem ki a nekem való street style-okat. Ami az outfit táblámhoz feltétlen szükséges megint a naptár, hiszen mást veszek fel egy új ügyfél meetingre és mást, ha csak itthon leszek, illetve a heti időjárás előrejelzés (nézzétek a csapadékmennyiséget és a szelet is!).

Mit egyek, ha nagy leszek?

A másik heti táblázatom a heti menü táblázat (reggelit és ebédet tartalmaz minden napra), ami megvan osztva a férjemmel is. Ez szerintem önmagáért beszél, mert a másik nagy kérdés mindennap, hogy MIT EGYÜNK??? Mivel nagyjából tudom, hogy mikor-hol leszek a következő héten, ezért csak azokra a napokra írok be ebédet, amikor itthon eszem, vagy tudok magammal vinni ételt. Az összeírással rengeteget spórolunk, mert csak azt veszem meg, amire feltétlenül szükség van az étkezésekhez. Miután végzek ezzel a táblázattal leadom online a rendelést a Tesco oldalán, de egy csomó jó házhozszállító cég van. 

Ezek végeztével még kikészítem a másnapi ruháimat, ékszerrel, cipővel. Ezután jöhet az édes vasárnap este egy pohár pezsgővel az erkélyen. Jó hétfőt mindenkinek!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://forwardist.blog.hu/api/trackback/id/tr9914896960

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása