7 dolog, amivel magad ellen dolgozol

2019. október 11. by Rigó Ági

Szuper lenne, ha ez az egészséges életmód dolog könnyen menne, de valahogy arra vagyunk kódolva, hogy szabotáljuk saját magunkat. Ha előre látjuk a lehetséges hibákat, könnyebben tehetünk ellenük.

20191011_lead2.png

1. Minden héten új diéta

Az egyik héten nincs egészségesebb az avokádónál, a következő héten viszont kiderül, hogy mégsem olyan király a cucc. A diéta trendek jönnek-mennek, egyszer a keto a király, aztán kettőt sem pislogtunk, és kiderül, hogy az örök élet kulcsa a nyers vegán étrend.

Ha próbáljuk tartani a lépést a legfrissebb kaja őrületekkel, könnyen jutunk el változatos emésztési bántalmakhoz, hiszen a szervezetünk nem fogja érteni, mi történik az ellátmánnyal. Éppen ezért érdemes bármilyen új táplálkozási módszert lassan, lépésről lépésre bevezetni. A megfontolt haladás további előnye lesz, hogy fejben is könnyebben alkalmazkodunk majd az új kihívásokhoz.

 

2. Vadállatként rontunk neki az edzésnek

Persze, fiatalabb korunkban minden jobban ment. Hajlékonyabb az ember, gyorsabban fut és a többi. Ezt sajnos fel kell fogni, és a sportolást is fokozatosan bevezetni a napi rutinba. Semmi értelme annak, hogy 1 hét intenzív edzéssel kinyírjuk magunkat, hogy aztán 1 hónapig lábadozhassunk egy húzódás miatt.

 

3. Ráparázunk a kilókra és centikre

A tudatos életmódváltás nem feltétlenül jelenti azt, hogy az eredmények azonnal mérhetővé is válnak. Lehet, hogy a súlyunk nem változik, a testünk mégis alakul. Nem érdemes felesleges frusztrációt okozni magunknak azzal, hogy naponta méredzkedünk és minden 20 deka miatt mély depresszióba esünk.

 

4. Az alvás rovására megy az új hobbi

Van, aki reggel hatékonyabb a sportban, és van, aki este. De egyik esetben sem éri meg az edzésre szánt időt az alvástól elvenni. Nem véletlen, hogy minden kutatás kiemeli az alvás fontosságát: ha szervezetünk nem kapja meg a napi 7-9 óra pihenő időt, az rövid és hosszú távon is rossz hatással lesz az egészségünkre.

 

5. A bemelegítésen vagy a nyújtáson akarunk időt nyerni

Igen, valóban idegesítő lehet a napi rohanásban plusz 5-10 percet szánni a bemelegítésre és a nyújtásra, de ezek a dolgok csökkentik a sérülés esélyét, az izomlázat, és segítenek fejben is ráhangolódni az edzésre.

 

6. Nem a cuccon és a kütyükön múlik

Sokan képesek azért halogatni a sportolás elkezdését, mert úgy gondolják, hogy vadiúj felszerelés kell mindenhez. Pedig simán fel lehet pattanni a futópadra a tavalyi ruhában, és a legmodernebb okos órára sincs szükség hozzá. Ami kell, egy jó futócipő. De így van ez minden sportággal, legyen szó jógáról vagy boxról.

 

7. Másokhoz hasonlítjuk magunkat

Az egészséges életmód mindenkinek más. Így sem edzésben, sem táplálkozásban nem érdemes másokhoz hasonlítani magunkat, vagy akár versenyezni. Persze, az klassz, ha a társaság motivál arra, hogy belekezdjünk a dolgokba, de a teljesítményt csak önmagunkhoz képest érdemes mérni.

A bejegyzés trackback címe:

https://forwardist.blog.hu/api/trackback/id/tr815217598

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása