Top 10 divatos mozi a közelmúltból

2020. április 29. by Rigó Ági

Ha már unod, amit a kedvenc szolgáltatód algoritmusa számodra érdekesnek gondol, és ezért nonstop tol az arcodba, íme 10 olyan film, amit egyszerűen jó nézni.

20200428_lead.png

Ha divatos filmekről, legendás kosztümökről van szó, akkor mindenkinek a régi, fekete-fehér klasszikusok ugranak be, pedig az utóbbi évtizedben is bőven készültek olyan mozik, amelyekben a ruhák is fontos szerepet kaptak.

10. Black Swan (2010)

Fekete hattyú, YouTube Filmek

A Rodarte tervezőpárosa, Laura and Kate Mulleavy álmodta meg a Natalie Porter bellerina ruháit. Bár még messze van, de a híres fekete hattyú kosztüm halloweeni inspirációnak sem utolsó.

 

9. Spectre (2015)

007 Spectre – a Fantom visszatér, YouTube Filmek

Ha nem vagy nagy 077-es rajongó, ezt a filmet akkor is érdemes megnézni, kizárólag James Bond Tom Ford által tervezett outfitjei miatt.

 

8. The Danish Girl (2015)

A dán lány, YouTube Filmek

A film alapvetően nem a divatról szól, de megmutatja, hogy a stílus mennyire fontos része az identitásnak. Emellett a 20-as évek Koppenhágájában játszódik lenyűgöző látványvilággal.

 

7. Dunkirk (2017)

YouTube Filmek

A háborús filmek nem feltétlenül erősek divatban, de Nolan mozija kivétel. Ha az egyenruhák nem jelentenének elég inspirációt a következő ballonkabáthoz, a halászok menő pulóverjeit is érdemes szemügyre venni.

 

6. Bohemian Rhapsody (2018)

Bohém rapszódia, HBO Go

Kevés olyan film készül mostanában, amiben többedszeri újranézésre is mindig találni valami izgalmas, érdekes részletet. Amilyen fontos szerepet játszott Freddie életében a divat, olyan jelentős a filmben is.

 

5. Rocketman (2019)

HBO Go

Elton John extravagáns kosztümjei elevenednek meg a filmben, miközben egy kicsit bepillanthatunk az életébe is. A következő videós-fröccsözős estéhez pedig ezek után muszáj lesz beszerezni egy brutál szemüveget!

 

4. Phantom Thread (2017)

Fantomszál, Netflix

Az 50-es években, Londonban játszódó történet óda a kor divatjához. A kosztümtervező csapat Mark Bridges vezetésével alaposan tanulmányozta a korabeli ruhákat, majd alapos gonddal – akár 17. századi csipke anyagok felhasználásával – keltette életre az akkori divatot.

 

3. Call My By Your Name (2017)

Szólíts a neveden, Netflix

Olaszország, nyár, (nagyon) rövid sortok, galéros pólók és rövid ujjú ingek a 80-as évek hangulatában. Ha szeretted A tehetséges Mr. Ripley divatját, akkor ez is tetszeni fog.

 

2. The Grand Budapest Hotel (2014)

A Grand Budapest Hotel, HBO Go

Wes Anderson neve garancia a lélegzetelállító látványra és ez ebben a filmben is alap. Viszont érdemes külön figyelni a zseniális kosztümökre: Ralph Fiennes lila egyenruhájára vagy épp Jeff Goldblum öltönyére.

 

1. The Great Gatsby (2013)

A nagy Gatsby, Netflix

Ha a 20-as évek stílusa nem lenne önmagában is elég izgalmas, ebben a filmben extrán érdemes figyelni, ugyanis a kosztümöket nagyrészt Miuccia Prada álmodta meg Baz Luhrmann filmjéhez.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://forwardist.blog.hu/api/trackback/id/tr2715645794

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása