Karantén-kihívások: megőrülsz értük vagy megőrülsz tőlük?

2020. április 18. by Rigó Ági

Úgy tűnik, kétféle ember van: az egyik, aki fejvesztve csinálja az összes instás kihívást, a másik pedig, aki ezek miatt hosszú posztokban fejti ki felháborodását.

20200418_lead.png

Magányos vagy otthon? Sebaj, csatlakozz valamelyik közösségi média kihíváshoz, vagy akár mindhez! Az igazi erőművész jelöltek fekvőtámaszozhatnak, hasazhatnak, vagy akár a kanapét is emelgethetik. A kreatívabbak rajzolhatnak valamit, vagy egy megadott feladat keretein belül dekorálhatnak tojást, rajzolhatnak arcot egy macskának és a többi.

Lelkes rajongók a kedvenc sztárjaik #challenge felhívásait is követhetik, hiszen olyan világsztárok is kitaláltak már saját kihívást, mint Christina Aguilera, Cristiano Ronaldo, vagy éppen Jennifer Lopez és Alex Rodriguez.

A lehetőségek száma végtelen, köztük olyan meta megoldásokkal, hogy nem is kell semmit csinálni, csak tagelni 10 ismerőst – mondjuk, hogy ez utóbbiban mi a szórakoztató, egyelőre rejtély.


brace-yourself-challenges.jpg

 

Ha azonban az ember immunis ezekre a gyorsan terjedő őrületekre, hamar felforr az agya, mikor az Instagramot/Facebookot kinyitva a hírfolyamát elárasztják párnába öltözött ismerősök vagy WC papír gurigákkal dekázó focirajongók. És ilyenkor jönnek a hosszú posztok, amelyben a felelősen viselkedő, komoly szerző mélységesen elítéli a sok birkaszellemű, unatkozó hülyét, akiknek nincs jobb dolga.

 

Ilyen még nem volt

Egy évtizeddel ezelőtt talán a lánclevelek népszerűsége közelítette meg a mostani netes kihívások szintjét, azonban van egy pár fontos különbség. A világon mindenhol hetek óta érvényben vannak különböző szintű korlátozások, amelyek megakadályozzák, hogy úgy éljük a társasági életünket, mint korábban. A hiány okozta ürességet pedig minden módszerrel próbáljuk betömni, akár hosszú telefonokkal, csoportos videó partykkal, vagy éppen mindenféle kihíváshoz csatlakozva.

Ráadásul még sosem volt a kezünkben (szó szerint) ennyi lehetőség, hogy tartalmat gyártsunk és kommunikáljunk. A bezártság kezdete óta a screen time-ok nőnek, és a közösségi appok szóvivői minden mérőszám tekintetében (új regisztrációk, új tartalmak, felhasználók aktivitása, stb.) rekordokról számolnak be. Nem csoda, hogy dübörögnek a különböző kihívások is.

 

A #pillowchallenge mindent visz

 Azok, akiknek hiányzik a mindennapos öltözködés és divatozás, most a párnájukkal, vagy akár paplanjukkal beszállhatnak a #pillowchallenge-be.

Az ilyen-olyan #challenge-ek pár nap alatt le szoktak csengeni, de a #pillowchallenge már április 5. óta megállás nélkül pörög. Jelenleg – csak az Instagramon – több, mint 212.000 bejegyzést találunk a két svéd influencer, @stylebynelli és @myforteisfashion által indított hashtagre. A divatbloggerek példáját látva a követők is lelkesen szálltak be a buliba, sőt, olyan sztárok, mint például Halle Berry is posztoltak már párnás képet.

20200418halle.png

(instagram.com/halleberry)

Klikk a galériára a legjobb képekért!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://forwardist.blog.hu/api/trackback/id/tr2715622370

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása