A szépségipar Szent Grálja: bőrbarát fertőtlenítés

2020. július 01. by Rigó Ági

A kézfertőtlenítő termékek hónapok óta a szépségipar fókuszában állnak, lassan mindenki megtanulja őket rendszeresen használni. Azzal viszont nem nagyon tudunk megbarátkozni, hogy ezek a fertőtlenítők mennyire szárítják a bőrt.

20200601_lead2.png

A Covid-19 járvány kitörésekor a szépségiparnak a hirtelen megnövekedett keresletet kellett kielégíteni, ami elég jól sikerült. Világszerte megfigyelhettük, ahogy különböző kozmetikai cégek termelésük egyéb területeit háttérbe szorítva, gőzerővel kezdték gyártani a  fertőtlenítőszereket.

Lassan alap, hogy sehova sem indulunk anélkül, hogy legalább egy kis flakon fertőtlenítő ne lenne a zsebünkben, aminek egyre inkább  rutinná válik a használata. Boltba be, boltból ki, buszra fel-leszállva, bármilyen kilincs vagy liftgomb érintése után, és így tovább. 

Egy komoly gond azonban lassan látszik megoldódni: a brutálisan száraz bőr, amit a fertőtlenítők okoznak. A kézkrémek persze eső után köpönyeg alapon jók lehetnek valamire, de lássuk be, nincs mindig idő arra, hogy a fertőtlenítés után még a gondos ápolásra is sor kerüljön. A megoldás nyilván az lenne, hogy a 60% alkoholtartalmú termékekbe ápoló összetevők is kerüljenek, erre azonban nagyon kevés kísérlet történt eddig.

 

De mi a baj egy kis szárazsággal?

A száraz bőr alapvetően kellemetlen jelenség, de biztos vagyok abban, hogy sokan elég kemények ahhoz, hogy kibírják :) Viszont a kitartó fertőtlenítéstől olyan fokú szárazság tud kialakulni, hogy a bőr kipirosodik, berepedezik, és már nem csak közérzeti, illetve esztétikai gondot jelent, hanem egészségügyi kockázattá válik. 

A száraz, gyulladt bőr kevésbé tud ellenállni a vírusoknak, baktériumoknak és gombáknak, így megnő a fertőzés kockázata. Bőrgombák és vírusos szemölcsök is könnyen megtelepszenek rajta, és az ekcémás tünetek megjelenése is könnyebb lesz.

Arról nem is beszélve, hogy a - drága pénzért szalonban, vagy saját kezűleg, otthon - elkészített manikűr sem mutat valami jól, ha körülötte a kezünk drámaian néz ki.

 

Bőrbarát fertőtlenítőről álmodik a lány

Milyen klassz is lenne, ha találnánk olyan fertőtlenítő megoldást, ami egyúttal ápol is, ugye? Nos, a legfrissebb hírek szerint kezdenek megjelenni a piacon ilyen termékek, melyek közül a Lavylites termékét már a TÜV vizsgálata is alkalmasnak találta mindkét funkcióra.  

A világ egyik vezető műszaki ellenőrző szervezete, a TÜV bevizsgálta és akkreditálta és a nemzetközi sztenderdeknek megfelelően a világon az elsők között fertőtlenítő hatású kozmetikumnak minősítette a Lavylites Lavyl Auricum nevű készítményét. 

A szakértő vélemény már bíztató, de az összetevők listája is meggyőző. Az inci rengetegféle gyógynövénykivonatot sorol fel a különböző citrusoktól a levendulán és a rozmaringon át, egészen a teafáig. A bőrápolásban egyébként is fontos vitaminok, mint az A és E vitamin is helyet kapnak a listán. Jó hír, hogy állatkísérletektől mentes a termék, nincsen benne mesterséges színezék és illatanyag, nem tartalmaz szilikont, szulfátot, parabént és alumíniumsókat sem.

Ha mindez nem lenne elég bíztató, a csomagolást is érdemes megjegyezni: az elegáns vonalvezetés és karcsú dizájn minden táskában vagy íróasztalon jó mutat.

20200601_termek2.png

A bejegyzés trackback címe:

https://forwardist.blog.hu/api/trackback/id/tr3715733198

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása