Brutál szókimondó tippek fürdőruha választáshoz

2019. június 05. by Rigó Ági

Alma, körte, banán, homokóra, fordított trapéz – fel sem tudjuk sorolni, hányféle indokolatlan kategóriákba sorolják a női alakot. Különösen bosszantó ez fürdőruha vásárlás közben, amikor a próbafülke fényei oda is narancsbőrt kamuznak, ahol sosem volt, és minden próbálással töltött perccel csökken az önbizalom. Nézzünk inkább szembe a helyezettel, célozzuk meg vélt vagy valós hibáinkat, és találjuk meg gyorsan a nekünk való strand szerelést.

furdoruha190606_2.png

Bármilyen mélyen is nézek magamba, nem tudok felhozni olyan alkalmat, amikor a saját testemre úgy gondoltam volna, hogy “alma”. Úgy már inkább, hogy nincs derekam, vagy éppen nagy a hasam…

Divat a kategorizálgatás, és vannak, akik ellenállhatatlan vágyat éreznek arra, hogy egy gyümölcstál alapján osszák csoportokra a női alakot, mit sem törődve azzal, hogy ez mennyire nem reális. Nincs egyforma alakunk, és még ha lenne is: ami az egyiknek tetszik önmagán, az nem biztos, hogy a másiknál is hasonló lelkesedésre talál.

amoena-mastectomy-swimwear-body-shapes-voax.jpg

Ahelyett, hogy virágnyelven próbálnánk pironkodni a hibáinkon, hatékonyabban is megoldhatjuk a fürdőruha vásárlás feladatát. Mivel úgy sejtem, a többséghez tartozom, akik konkrét helyzeteket szeretnének megoldani a választásnál, összeszedtem az ultimate tippeket problémakör szerint.

 

Kis mellek

Ha úgy gondolod, a csajok nőhettek volna nagyobbra is, és hasznát vennéd egy kis optikai tuningnak, válassz fényes anyagú, flitteres vagy fodros felsőt. A push up és a szivacsbetét is megoldás lehet.

picicici190606.png

H&M, Zara, Warehouse

 

Óriási mellek

Ha csak 3 dolgot vennék nyárra, ezek lennének

Annyi cikket olvastam el arról, hogy mik lesznek a nyári trendek, hogy őszintén szólva a hangok már alig akarnak elhallgatni a fejemben. Az utóbbi pár napban próbáltam megtisztulni, nem olvastam egy trendekről szóló cikket sem, hogy végre előbukkanjon a majdnem behatás mentes saját véleményem....

Ebben az esetben a vékony pántocskák felejtősek, és érdemes egy jól összerakott, komolyabb melltartóban gondolkodni. Ha S, M vagy L a méretezés, valószínűleg nem neked találták ki, érdemesebb fehérnemű márkáknál próbálkozni, akik amúgy is komolyan veszik a melltartó gyártást és megfelelő kosárméretekkel rendelkeznek.

nagymell190606.png

ASOS Design, Calzedonia, Pour Moi

 

Széles vállak

Ha zavar a széles váll, válassz olyan fürdőruhát, ami középtájon élénkebb színekkel vagy mintákkal vonzza a tekintetet. Bikini felsők közt az aszimmetrikus szabásúak lesznek a barátaid.

szelesvall190606.png

Reserved, Desigual, Mango

 

Lapos popó

Csak úgy, mint a pici cicik esetében, némi fény és extra anyagmennyiség itt is csodákra képes. A flitteres anyag nem biztos, hogy kényelmes lesz, ha leülsz, így a tuti megoldás a fodros bikini alsó.

lapospopo190606.png

Boohoo, Calzedonia, H&M

 

Nagy fenék

A tangás és brazil szabású alsók picit erős látványt nyújtanak egy nagyobb popsin, így ha nem akarod felhívni a figyelmet erre a tájékra, engedd el az ilyeneket. Fontos, hogy elég anyag legyen hátul, amit nem kell állandóan igazgatni és kényelmes viselet. Harmonikus képet teremt, ha felül mintás dresszt választasz, ami vonzza a tekintetet.

nagyfenek190606.png

Zara, Calvin Klein Jeans, H&M

 

Sportos felsőtest

Lapos mellkas, alig észrevehető derék, lapos popsi. Ebben a helyzetben nőies formák illúzióját szeretnénk kelteni, így jöhetnek a csajos minták és színek, a csavart részletek és a fodrok.

sportosalak190606.png

Free Society, Reserved, PrettyLittleThing

 

Muffin top

Ha álcázni szeretnéd a deréktájon kialakult zsírpárnákat, a magas derekú alsók lesznek idén a legjobb barátaid. Arra ügyelj, hogy a köldök felett végződjön, így biztosan nem kreál felesleges domborulatokat.

muffintop190606.png

Lorin, Calzedonia, H&M

 

Rövid felsőtest

Ebben az esetben a nagyon csípő fazonú alsók, és a tekintetet a nyak irányába terelő felsők lesznek a nyerők.
rovidtest190606.png

Dorina, Calzedonia, Adidas Performance

 

Hát háj

Ha nem akarod közszemlére rakni a hosszú, hideg tél alatt megjelent hurkácskákat a hátadon, engedd el a vékony pántos, mélyen kivágott cuccokat. A széles pánt és a magasan záródó fürdőruha tökéletesen takarja a problémás területet.
hathaj190606.png

Mango, Three Graces London, ASOS Design

 

Rövid lábak

A lábat optikailag egy magasan szabott alsóval tudod hosszítani.
rovidlab190606.png

Bershka, Reserved, Motel

 

Vastag combok

Akit zavar a vastag combja, jobban fogja magát érezni egy többet takaró, nem túl felvágott alsóban.
vastagcomb190606.png

Speedo, Calzedonia, H&M

 

Nagy has

Ha nem szép, vagy nagyobb éppen a hasad az általad elvártnál, az okos táplálkozás mellett újíts be egy olyan egyberészest, amin húzott az anyag, vagy peplumszerű fodor van rajta, így ápol és eltakar. Ha mindez mély nyak kivágással van megfejelve, a szexi faktor is adott.
as190606.png

Reserved, Oye Swimwear, H&M 

 

Széles csípő

Az aránytalanul széles csípőt jól ellensúlyozhatod, ha a válladra irányítod a figyelmet. A váll nélküli megoldások szélesebbnek mutatják ezt a területet, így kellemes egyensúly alakulhat ki a csípővel.

szelescsipo190606_2.png

H&M, Reserved, New Look

 

Narancsbőr

A narancsbőr nem válogat! Lehetsz vékony vagy teltebb, ha ott figyel a fenekeden vagy a combodon, nincs menekvés. A kis szoknyával ellátott ruhák vagy alsók jó szolgálatot tesznek, és itt is érdemes más területekre irányítani a figyelmet.

narancsbor190606.png

Norma Kamali, ASOS Design, Norma Kamali

 

Sebhelyek

Bárhol lehetnek olyan sebhelyek a testünkön, amiket nem szívesen mutogatunk vagy teszünk ki napfénynek. Ilyenkor érdemes kreatívan hozzáállni, és a sok millió variációból kimazsolázni azt a szabásvonalat, ami éppen a mi problémánkra nyújt megoldást.
erdekes190606.png

River Island, Emma Pake, Zara

 

Erre három dologra lesz még szükséged a nyáron.

 

 

Ha csak 3 dolgot vennék nyárra, ezek lennének

Annyi cikket olvastam el arról, hogy mik lesznek a nyári trendek, hogy őszintén szólva a hangok már alig akarnak elhallgatni a fejemben. Az utóbbi pár napban próbáltam megtisztulni, nem olvastam egy trendekről szóló cikket sem, hogy végre előbukkanjon a majdnem behatás mentes saját véleményem....

A bejegyzés trackback címe:

https://forwardist.blog.hu/api/trackback/id/tr3914872688

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása