5 divatszabály, amitől boldogabb leszel

2019. június 16. by Rigó Ági

Míg mások – állítólag – ész nélkül költekeznek, és sosem viselt holmikkal teli szekrényeket birtokolnak, addig nálam a helyzet fordított: általában kitalálom, mit szeretnék, és persze biztosan nem találom se boltban, sem online, így inkább nem vásárolok… Aztán egyszer csak jön a hisztérikus sikoly. “Nincs egy rongyom...” - és ez nálam nem a drámai hatást szolgálja, hanem halál őszinte. 

lead190616.png

Szerencsére azért fejlődőképes vagyok, és van néhány alapszabály, amit már többé-kevésbé sikerül betartanom, így a stílusom, és a lelki békém is közelebb került az egyensúlyi állapothoz.

1. Ha jó, vedd meg minden színben

Ha végre rábukkanok valamire (ami lehet cipő, felső, nadrág…), ami minden szempontból megfelel a szigorú szűrőrendszernek, akkor biztos, hogy több színben is be fogom szerezni. Nyilván nem veszek tizet, de egy pár basic színt, és persze néhány extrább árnyalatot biztosan hazaviszek belőle.

szinek_190616.png

2. A táska mindig legyen extra

A drága holmik közül a táskák cost-per-wear aránya a legjobb. Egy jól megválasztott táskát vidáman hordhatunk évekig, ezért ebben a kategóriában a befektetés megtérül. Volt olyan időszak, amikor 20 leárazva vásárolt fast fashion táska tornyosult az előszoba szekrényben, de idővel megtanultam, hogy hosszú távon a pénztárcám és a környezet is jobban jár, ha ritkábban vásárolok, akkor viszont minőségi darabokra költök.

taska_190616.png

3. Napszemüvegből csak a minőséget

Amellett, hogy a napszemüveg egy csodás kiegészítő, ami mindig egy szinttel menőbbé teszi a szettet, fontos funkcióval is bír: védi a szemünket a káros sugaraktól, és minden szemránckrémnél fontosabb a szerepe van a szarkalábak megelőzésében. Mindegy, hogy pár ezer forintos darab tetszik meg, vagy éppen egy vagyonért árult dizájner darab, az első lelkesedés után mindig a minőség dönt, a polarizált lencse pedig nálam már évek óta alap.

napszemcsi_190616.png

4. Nem veszünk olyan cipőt, amiben nem tudunk járni

Nincs is annál kellemetlenebb látvány, amikor valaki úgy imbolyog egy magassarkúban, hogy az egész környezete azon parázik, hogy mikor esik el. Szerencsére már a divatdiktátorok többsége is feladta a “10 centis sarok alatt nincs élet” elképzelését, így a teljesen lapos vagy a közepesen magas sarkú cipők közt is minden alkalomra találhatunk megfelelőt.

cipo_190616.png

5. Nem számít, milyen méret van belevarrva

Bár nagyon támogatnám, hogy a ruhák egységes méretezéssel készüljenek, ez nem valószínű, hogy egyhamar bekövetkezik. Ennél fogva aztán van, hogy bár stabil 38-asnak hiszi magát az ember, némely márkánál a 40-es, 42-es ruhák lesznek jók, és olyan is, ahol az XS-es is jól áll. Ahelyett tehát, hogy azon drámáznék, hogy éppen milyen méretet vettem, vagy egy túl szűk cuccba próbálnám belepréselni magam (ha a méret papíron megfelelő), inkább arra koncentrálok, hogy az adott holmi kényelmes legyen, és passzoljon az alakomra.

meret_190616.png

 

Ezek a Spice Girls 2019-es illatai (szerintünk)

Egyszer volt hol nem volt, volt egyszer egy Spice Girls, akik fogták magukat, és feltalálták a girl power-t. Ezt azóta nyilván továbbfejlesztettük girlboss-szá, strong womanné, és még sorolhatnám, de kétségtelen, hogy a push up melltartós feminizmust ők kezdték tolni a tömegeknek.Én személy...

A bejegyzés trackback címe:

https://forwardist.blog.hu/api/trackback/id/tr9414896938

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása