Három indok, hogy fizetésemelést kérj

2019. június 24. by JuditSipos

Ne várd meg, amíg teljesen elveszíted a motivációdat egy amúgy jó munkahelyen, hanem lépj időben.

ne_vtelen_terv_2.png

Régóta nem kapsz infláció követő fizetésemelést

A pénz nem ugyanannyit ér, mint 5 évvel ezelőtt, ez gondolom mindenkinek kristály tiszta. Ha régóta nem kaptál emelést, akkor ugyanazt a munkát tulajdonképpen kevesebb fizetésért végzed. Érdemes ilyenkor utánanézni, hogy mennyi értéktelenedett a forint, és erre hivatkozva odaállni a főnök elé.

Több munkát végzel, mint amennyi le van írva a munkaköri leírásodban

Amikor beléptél a munkahelyedre legalább szóban megegyeztetek, hogy milyen feladataid lesznek. Ha tudod, sajtold ki, hogy minimum egy email legyen erről, amire később hivatkozni tudsz. Amennyiben semmi esély az előléptetésre, akkor ez egy jó indok arra, hogy emelést kérj, hiszen nem annyi feladatot bíznak rád, amennyi alapján a fizetésed meg lett állapítva. Pontosan szedd össze, hogy mennyi munkára vállakoztál, és ehhez képest milyen plusz feladatokat csinálsz.

Szinte nélkülözhetetlen vagy a cég számára

Vannak olyan feladatok, amit csak te tudsz elvégezni, így nehézkes a szabadságolásod, vagy a helyettesítésed? Tudd, hogy mennyit érsz! Nem feltétlenül a munkában eltöltött idő, vagy az iskolai végzettség határozza meg, hogy mennyi nyereséget, hasznot hajtasz egy cégnek. Ha úgy érzed, hogy tehetséged nincs kellőképpen megfizetve, akkor ez egy bombabiztos érv, hogy jelentkezz egy kis plusz pénzért. 

Hogyan kérj emelést?

1. Írd össze az érveidet, és próbáld le otthon, mert nem biztos, hogy tárt karokkal fogadnak. A jól felépített érvrendszer sokat segít abban, hogy meggyőzd a munkáltatót, hogy nekik is megéri emelni a fizetéseden.

2. Ne érvelj azzal, hogy ha nem kapod meg elmész, mert lehet, hogy olyan gyorsasággal esel be az asztal alá, hogy észre sem veszed.

3. Biztosítsd arról a főnöködet, hogy szeretsz a munkahelyeden dolgozni, és ott tervezel hosszútávra, különben esze ágában sem lesz egy forintot sem emelni.

4. Ne játszd a sértetett, mert lehet, hogy egyszerűen fogalma sem volt arról, hogy elégedetlen vagy. Néma gyereknek anyja sem érti a szavát.

5. Ne a munkatársaiddal oszd meg, hogy több pénzt szeretnél, az első, aki tudomást szerez erről, a felettesed legyen. Ha mástól tudja meg, lehet, hogy dühös lesz rád. 

6. Legyen benned egy összeg, amennyit szeretnél kapni, mert ez magabiztosságot sugároz.

7. Ne félj megmondani, hogy kellemetlen neked a szituáció, ez mindig rokonszenvet kelt.

Végezetül a legfontosabb, hogy mielőtt nekifogsz, vizsgáld meg a teljesítményedet. Ne legyenek benned kétségek, hogy jól dolgozol, és megérdemled azt, amit kérsz. 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://forwardist.blog.hu/api/trackback/id/tr5914908716

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása