Környezettudatos fesztiválozás

2019. július 05. by JuditSipos

Akkor a legnehezebbbetartani a Földnek tett ígértünket, amikor kikerülünk a mikrokörnyezetünkből, és elmegyünk nyaralni vagy fesztiválozni. Mindent ellep a műanyag zacskó, pohár, szívószál... flakonok, míg a szem ellát. Megpróbáltam összeszedni, hogy milyen trükkökkel és eszközökkel lehet szembeszállni a környezetszennyezéssel ilyen esetekben is. 

mert-guller-jfbwoaos-7o-unsplash.jpg

Evés, Ivás

Ó, azok a régi szép idők, amikor a cserkész felszerelés listájában fel volt tüntetve, hogy hozd magaddal a csajkádat és a kanálgépedet. Ezek a szerkók abszolút mentesítettek a műanyag tányér és evőeszköz használatától. Szerencsére most is van opció. Üveg vagy fém palack, pohár, evőeszköz, tányér. Elég magaddal vinned, és abba kérni minden folyadékot, ételt. Ne felejts el mindent kiöblíteni használat után, mert kávé után, öblítés nélkül nem szerencsés a fröcsi.

1_4.png

Fém pohár szívószállal POSH SODA - Kanálgép MOUNTEX - Fémszívószál XHAZTARTAS

Tisztálkodás

Kéne néha szappannal is kezet mosni kint, esetleg kint töltesz pár napot, és jó lenne hajat mosni? Van mindenre megoldás! A csomagolásmentes vagy visszaváltható csomagolású termékek nagyban hozzásegítenek, hogy öko arc lehess minden szituban.

2_4.png

Csomagolásmentes dezodor LUSH, Szappan LUSH, Samponkorong LUSH

Csomagolás, cipekedés

A hátizsák alap. Ezenkívül a fesztiválon eltöltött idő az, ami meghatározza, hogy mi kellhet még. Zero waste vászonzacsik, vászontáska stb.

ne_vtelen_ma_solata.png

Vászontáska PRINTA, Vászonzsák SHAMO BAGS, Hátizsák PRINTA 

 

Környezettudatos bulikát mindenkinek! 

A bejegyzés trackback címe:

https://forwardist.blog.hu/api/trackback/id/tr9014927378

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása