6 pofonegyszerű dolog, ami segít a méregtelenítésben

2019. július 10. by JuditSipos

Néhány nyáresti aperol spritz partyka, és a nyaralás alatt elkövetett sütike után hamar érezheted túltelítetettnek, puffadtnak magad. Nem feltétlenül szükséges egy komoly léböjt diéta ahhoz, hogy megszüntesd ezeket a tüneteket. Itt van az 6 dolog, ami átsegít a bajon.

1_6.png

1. Nagy alvások

Azt tuti mindenki tudja, hogy éjjel alvás közben a mi kis okos testünk méregtelenít és regenerálódik. Nem okos dolog huzamosabb ideig ellógni az alvást, mert egyszer csak azt vesszük észre, hogy valahogy semmi nincs rendben. Bármelyik szerveddel is akad épp gondod, a minimum 8 órás alvás tutira hozzásegít, hogy rendbejöjjön. Szeretném kihangsúlyozni, hogy a kanapén összehozott 3 órás pótlással nem lehet kiegészíteni az éjjeli 5 órát. Bármilyen szomorú, egyszerűen nem ér. 

 2_6.png

2. Folyadékfogyasztás

Minap jött velem szembe egy vélemény, hogy a szervezet tudja, hogy mennyi folyadékra van szüksége, és hülyeség meginni naponta 2-3 liter vizet. NEM HÜLYESÉG! És a szervezet sem tud mindig egyértelmű jeleket küldeni. Például tudtad, hogy a szomjúság és a szénhidrát utáni vágy összekeverhető? Sajnos, igen. Inni kell folyamatosan, mert karbantartja az anyagcseréd, a vérnyomásod, és megannyi számos jótékony hatása van. 

 3_5.png

3. Nyújtás

Óránként tarts egy kis szünetet (főleg, ha gép előtt ülsz), és mozogj egy kicsit. Ilyenkor megemelkedik a pulzusod, beindul a keringésed, jó hatással van a nyirokrendszeredre, tehát aktívan elősegíti, hogy a szervezeted méregtelenítsen. Arról nem beszélve, hogy helytelen ülési pozíciók meszesedéshez vezethetnek, ami sok-sok kellemetlen tünetet okoz. 

 4_4.png

4. Puffadást csökkentő teák

Tulajdonképpen beindítja az anyagcserédet, égeti a zsírt, segíti az emésztést, serkenti az izzadást. Szóval mindent megtesz, hogy kijussanak a méreganyagok a szervezetedből. Különösen ajánlott a menta és gyömbér tea keveréke.

 5_1.png

5. Kerüld az alkoholt

Van az a mondás, hogy kutyaharapást szőrével, de ha épp a másnaposság miatt akarsz méregteleníteni, akkor a legrosszabbat a gyógysörrel teszed. Lehet, hogy a tüneteket ideig-óráig enyhíteni fogja, viszont a májadra fokozott terhelést nyom, ami gátolja a normál méregtelenítő funkciójában. Szegény kis meggyötört tested addig semmit nem tud csinálni, amíg az alkoholos italt le nem bontja, vagyis az alkoholbevitellel késletetsz bármilyen méregtelenítést.

6.png 

6. Ne koplalj!

A stressz szintén ellensége a méregtelenítésnek. Ésszel vond meg magadtól a dolgokat, és csak azokról mondj le, ami nagyon-nagyon káros (cukros üdítő, olajban sült dolgok, cukorkák, chips). Inkább egy spektrumban gondolkozz, amiben nagyobb teret adsz azoknak az ételeknek, amik egészségesek és imádod őket, és kisebb százalékot azoknak, amikért epedsz, de nem állnak elöl a jófiúk listáján. Egy szó, mint száz, ha úgy ébredsz reggel, hogy meghalsz egy kocka csokiért, akkor menj, és vedd magadhoz. 

7.png

Ha tetszett ez a cikk, ez is érdekelhet:

 

Mit tegyél, hogy jól induljon a hét?

Testben, lélekben és minden elképzelhető módon. Nálam a vasárnap az egyetlen nap, amikor van egy kis időm arra, hogy nyugiban leüljek, megtervezzem a következő hetet. Minden, amit csinálok, összefüggésben van egymással. Vasárnap délután mindig szakítok 1-1,5 órát arra, hogy kikozmetikázzam a hétköznap lestrapált testemet.

A bejegyzés trackback címe:

https://forwardist.blog.hu/api/trackback/id/tr9814935724

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása