Az ősz legcikibb itala hamarosan újra támad

2019. szeptember 02. by Rigó Ági

Ha eljön az ősz, érkezik a Pumpkin Spice Latte. A rajongók rohannak a Starbucksba, aki meg túl menő, hogy ilyen “basic” kávét igyon, nem győzi forgatni a szemét. Ilyen az, amikor egy termék népszerűsége visszaüt. De hogyan jutottunk el idáig?

190902lead.png

Tipikus #firstworldproblem, de tény: a Starbucks legnépszerűbb szezonális itala, a Pumpkin Spice Latte erősen megosztja a közvéleményt. Egyesek szerint csak a legegyszerűbb “basic bitch”-ek isznak ilyet, míg a másik tábor esküszik rá, hogy ez a legjobb dolog, ami az őszi időszakban történhet velük.

 

Amikor egy termék népszerűsége hazavágja az imidzsét

A Starbucks 2003-ban vezette be őszi kínálatába a Pumpkins Spice Lattét, és az ital azonnal népszerű lett. Majdnem 10 év telt el, mire 2012-ben – köszönhetően az Instagram és a Snapchat terjedésének, illetve a platformokon megjelenő #PSL posztoknak – a basic-ség szinonimája lett. Ekkorra már cikkek és meme-ek ezrei szóltak arról, hogy aki ilyet iszik, az az UGG csizmás, leggingst hordó fehér csajszi.

A dolog annyira elterjedt, hogy a Starbucks 2014-ben bevezetett egy alternatívát, a Chestnut Praline Lattét, és a #PSL rajongói is egyre többször nyilatkoztak kedvenc italuk védelmében. Végül 2016 szeptemberében a Starbucks dollár milliókért kampányba kezdett, hogy javítsa a “basic” problémát, hiszen nem csak a Pumpkin Spice Latte jelentett gondot ekkorra, hanem a specilaty kávézók népszerűsödésével a Starbucks márka értéke is csökkenni kezdett.

Mostanra az őszi szezon nemcsak a Pumpkin Spice Latte érkezésével jár, hanem a vele kapcsolatos, jobbnál jobb meme-ek is előkerülnek a közösségi médiában.

 

A sikersztori akkor is sikersztori

Hiába a közösségi médiában zajló gúnyolódás, a Pumpkin Spice Latte népszerűsége nem csökken, és a Starbucks évről évre korábban hozza be a kínálatába ezt az italt. A hírek szerint idén itthon szeptember 10-től lesz mindenki számára elérhető a #PSL hideg és meleg verzióban, illetve újdonságként növényi alapú, vegán verzió is lesz a korszellemnek megfelelően.

DIY PSL

Aki pedig kellemetlennek érzi a rajongását, és nem vállalja nyilvánosan a Pumpkin Spice Latte függőségét, otthon is próbálkozhat az elkészítésével.

Hozzávalók:

  • 2 dl tej vagy növényi tej
  • 1 eszpresszó
  • 1 kávés kanál sütőtök püré
  • méz ízlés szerint
  • 1 evőkanál fahéj
  • 1 evőkanál őrölt gyömbér
  • 1 evőkanál őrölt szegfűszeg
  • ½ evőkanál szegfűbors

A fűszereket összekeverjük (érdemes egyszerre nagyobb adagot készíteni, és jól zárható tárolóban az egész őszi szezonra megspóroljuk a pepecselést), majd a felmelegített tejhez adjuk, és alaposan összekeverjük. A végén jöhet bele a kávé, és ízlés szerint tejszínhab.

A bejegyzés trackback címe:

https://forwardist.blog.hu/api/trackback/id/tr4615036052

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása