Lehetsz szép környezettudatosan?

2019. szeptember 03. by JuditSipos

Régóta fontolgatom, hogy összeszedek egy olyan full body rutint, ami minimálisan van rossz hatással a környezetre, de közben csodás lesz az arcod, bőröd, mindened.

fwdst_posztke_p_ma_solata_7.png

Több környezettudatos, bio márkát is használok/használtam, de ahova mindig őszinte, gyermeki örömmel rohanok, az a Lush boltok bármelyike. Egyrészt azért, mert szerintem nincs nő, aki nem imád egy szappanokkal, maszkokkal és minden földi jóval megrakott, illatos boltban válogatni, másrészt azért, mert tudom, hogy az itt vásárolt dolgokkal kevésbé vagy egyáltalán nem károsítom a környezetem, és közvetve hozzájárulok a Föld megmentéséért vívott harchoz.

Arctisztítás

Sleepy Face artisztító balzsam

Ilyen, amikor a kakaóvaj, a jojobaolaj és a mandulaolaj összefog, hogy tiszta legyen az arcbőröd. Amellett, hogy tisztít, puhává varázsolja a bőröd. Nem árt, ha masszírozod vele egy kicsit az arcod, mert nem győzőm hangsúlyozni, hogy az arcmasszázs már fél győzelem a ráncok ellen vívott harcban.

9_1.png

Arcápoló olaj

Amazonas Primer

Nekem talán az összes pucér termék közül a szérumot volt a legnehezebb megszokni. Valahogy nem állt össze a fejemben, de jelentem, tökéletesen betölti a funkcióját. Az Amazonas esőerdejéből (itt tessék elmondani egy halk fohászt) származó kupuazuvaj, a hidratáló murumuruvaj és az andirobaolaj intezíven hidratál. Nem csak szérumként funkcionál, hanem tökéletes primer is.

4_8.png

Arcpakolás

Cup O' Coffee arcmaszk

Kávéfüggők figyelem! Itt a nektek való arcpakolás. Ez nyilván csak vicc, mert a koffein minden bőrre csodás hatást gyakorol. Segíti a keringést, ezáltal feléled az arcod, lelohad a puffadás, és még sorolhatnám az előnyöket.

5_4.png

Arckrém

Gorgeous arcrkém

Egy kis luxus a Lushtól. És valóban minden benne van, mint bármelyik felső kategóriás arckrémben. Nagyon könnyű az állaga, de ez nem ment a hatékonyság kárára. Összehúzza a pórusokat, feltölti élettel az arcod, nyugtatja az irritált bőrt. 

10_1.png

Zuhanyzás

Minamisoma szilárd tusfürdőolaj

Ennek a tusfürdőolajnak tényleg története van. 2011-ben az észak-japán Fukusima prefektúrában található Minamisoma városkáját lakhatatlanná tette a Tohoku-földrengés. A lakók nagy részét kitelepítették, végül több mint öt évvel később, 2016-ban térhettek vissza. Elpusztult rizsföldjeik helyén repcét kezdtek termeszteni, mivel a repce képes eltávolítani a céziumot a talajból, a repcemagból pedig sugárzásmentes, biztonságos olaj készíthető. Ebből a repceolajból készül a Minamisoma, aminek csodás citrusos illata van. 

7_2.png

Testradírozás

Easy Peeler testradír

Ismét azok a csodálatos citrusok... Nem tudom, hogy ti, hogy vagytok vele, de számomra mindig is a tisztaság és az energia illata volt. Nem elég, hogy hámlaszt, de fel is tölti a bőrödet. Ne feledd, hogy a C-vitamin aktívan dolgozik az öregedés ellen!

6_3.png

Testápolás

Little Pot of Energy szilárd testápoló

Energiabomba citrusillattal. Úgy látszik, nem tudok lejönni erről az illatról, de nem is baj, hiszen a testápolóban lévő kakaóvaj és sheavaj táplálja is a bőröd. Nincs, amitől rossz legyen!

fwdst_posztke_p_ma_solata_6_1.png

Hajápolás

Wasabi Shan Kui sampon

Maradjunk a japánoknál! Szerintem nincs olyan nő, aki ne találkozott volna azzal, hogy egy-egy időszakban jóval több haja hullott ki a szokásosnál. A probléma lehet a hajhagymák elhalása, amin a stimuláló vaszabi hatékonyan tud segíteni. A Lush nem állt meg itt, és beletette a tormát, koffeint, mentolt is, amiket mind pezsdítő hatásukról ismerünk. Nem kell tartanod az illatától, mert a sampon rózsát, gardéniát és szicíliai citromolajat is tartalmaz.

fwdst_posztke_p_ma_solata_5_1.png

Lábápolás

Pink Peppermint lábápoló krém

Isteni illata van, semmihez sem hasonlítható, amit a borsmenta és az árnika keveréke okoz. A krém ezen kívül még tartalmaz bársonyvirágolajat és kakaóvajat, ami nagyon jól megküzd a kirepedezett bőrrel, és szuper kondiba hozza a lábad. 
8_1.png

 

A bejegyzés trackback címe:

https://forwardist.blog.hu/api/trackback/id/tr1315037136

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása